Zamieszczone przez SS
wyłączyć automatyczne zamykanie drzwi
Zwiń
X
-
wyłączyć automatyczne zamykanie drzwi
witajcie
mam pytanko - jest jakaś opcja żeby wyłączyć to automatyczne zamykanie się centralnego zamka po jakimś tam czasie bezczynności...?
wole sam zamknąć i mieć pewność że nie zostawiłem kluczyków gdzieś na siedzeniu
mam kabelek ale nie wiem gdzie szukać ;P
z góry dzięki
-
-
d00lar, w swojej byłej O1 w temacie pracy centralnego bawiłem się tym
Przy czym jak autko odblokujesz z pilota i otworzysz drzwi a następnie ponownie je zamkniesz (np. z kluczykami lub nie daj boże z teściową ), centralka alarmowa nie ma prawa samoczynnie zamknąć drzwi.
Zdarzenie, które opisujesz ma miejsce tylko wtedy kiedy otworzysz autko z pilota i nie ruszysz drzwi, wtedy powinno nastąpić ponowne samoczynne zaryglowanie oraz załączenie alarmu.
W mojej byłej tak właśnie się działo, w/w program używałem do ustawienia auto ryglowania po przekroczeniu bodajże 5km.
Oczywiście wszystko jeszcze zależy od instalacji w autku, czy centralny jest ori, jaki masz alarm.
zerknij tu:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez d00larwole sam zamknąć i mieć pewność że nie zostawiłem kluczyków gdzieś na siedzeniu
ta funkcja działa w przypadku kazdego alarmu w sytuacji gdy rozbroisz alarm ale NIE otworzysz drzwi- po jakimś czasie(zazwyczaj ok 30sek) następuje samoczynne zamknięcie/uzbrojenie alarmu
ma to na celu zapobieżenie sytuacji gdyby ci się przypadkowo nacisnął przycisk od rozbrojenia alarmu(np w kieszeni) i nie byłbyś tego świadom
nie działa to w sytuacji, że wysiadasz z auta a klucze są w środku/w kieszeni bo jak wyżej napisałem działa to TYLKO po uprzednim zamknięciu/właczeniu alarmu i w 98% alarmów nie ma opcji wyłączania tego
jest inna opcja o której pisze mrfazi, - zamykanie centralnego po ruszeniu pojazdu przy szybkości ok 15km/h i odblokowywanie po wyłączeniu zapłonu/wyjęciu kluczyka ale nie ma to nic wspólnego z w/wym opcją samouzbrajania alarmu - to możesz sobie wykodowac w komforcieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
hmm no to by wiele wyjaśniało
już pare x miałem tak że odblokowałem drzwi z pilota otwarłem od kierowcy a po chwili auto próbowało je zamknąć
myślałem że taka czasówka jest zawsze jak sie kluczyków nie włoży w stacyjkę
a on porostu przez uszkodzony mikro-styk ten od otwierania drzwi nie widzi że je otwarłem ;]
ale mówicie ze jeżeli drzwi otworze (z działającym mikro-stykiem) auto będzie wiedziało że otworzyłem drzwi a potem zamknąłem to samo już centralnego nie zarygluje ?
Komentarz
-
-
d00lar, otwarcie którychkolwiek drzwi powinno zablokować tą funkcję(poza klapą bagażnika)
ale fakt- jak masz uszkodzony mikrostyk - zawsze zadziała jesli będziesz otwierał te uszkodzone drzwi
Zamieszczone przez d00larjeżeli drzwi otworze (z działającym mikro-stykiem) auto będzie wiedziało że otworzyłem drzwi a potem zamknąłem to samo już centralnego nie zarygluje
potrenuj zresztą z innymi drzwiami- w O2 tak jest(ale zależy to też od kodowania które w O1 chyba nie jest osiągalne)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
Komentarz